top of page

Een Brede school

Als Brede School bieden wij extra kansen in hun ontwikkeling aan kinderen door allerlei activiteiten aan te bieden op het gebied van educatie, cultuur, sport en spel, zorg en welzijn.

Zo kunnen kinderen na schooltijd kiezen uit onder meer: judo, toneel, streetdance, dans en beweging, 3D knutselen, computeractiviteiten en muziek. Onder schooltijd doen we mee met de Nationale Voorleesdagen en gaat elke maand een stamgroep op bezoek bij de ouderen met een handicap in de Heerenhof aan de Blaakseweg.
In de vakanties worden knutsel-, sport- en kookactiviteiten aangeboden voor de wijk. Ook doen we mee met 'Nijmegen schoon' en met name in de wijk Sprenkelaar.

 

Dit schooljaar doen we veel aan cultuuronderwijs, Markant verzorgt muzieklessen en er is een breed aanbod na school. Ook kunnen we dankzij de subsidie prachtige nieuwe materialen aanschaffen, zoals muziekinstrumenten. 
 

Wij werken samen met meerdere partners en aanbieders in Brede School Sprenkelaar.
 
Onder schooltijd kunnen kinderen hulp krijgen op school van een fysiotherapeut, mevrouw C.Hoogendoorn, voor schrijfmotoriek, en een logopediste, mevrouw M. Reij van Logoflex.

Gezonde en sportieve school

Rond 10:00 uur is het in alle stamgroepen tijd voor de fruitkring en omdat we gebruik maken van een continurooster lunchen de kinderen samen met de stamgroepleiders op lange dagen op school. Ook op dit moment hechten we waarde aan gezonde voeding. Op vrijdagmorgen hebben de kleuters een fruitschaalmoment. Het samen eten en delen van al het meegenomen fruit staat centraal. In de midden-en bovenbouw is het op vrijdagmiddag cup-a-soup dag of tosti-dag.

 

In de groepen 3 t/m 8 wordt gewerkt met lessen uit ‘Bewegen samen regelen’. De lessen worden gegeven door een stamgroepsleider met de gymbevoegdheid. De vorderingen worden bijgehouden en in het portfolio is te zien wat de ontwikkeling is van het desbetreffende kind binnen het vak bewegingsonderwijs. Alle stamgroepen zorgen voor een gymtas die op de gymdag wordt meegenomen naar school.

In deze gymtas zit een sportbroek, een T-shirt en gymschoenen met een zool, waarop kinderen niet uit kunnen glijden. De gymtas wordt aan het eind van de gymdag weer mee naar huis genomen, zodat de kleren thuis uitgewassen kunnen worden.
 


In de gymlessen krijgen de kinderen een breed aanbod van verschillende bewegingsactiviteiten, waarin differentiatie op niveau, sport en spel een belangrijke rol speelt. De kinderen worden op deze wijze voorbereid op het bewegingsniveau dat aansluit op het voortgezet onderwijs. Als er tijdens de gymlessen ongevallen gebeuren, hanteren wij ons ongevallenprotocol.

​

​

Samenwerking met ouders

Als school verwachten we dat we nauw samen kunnen werken met ouders. Ouders zijn de primaire kennisbron van het kind waarbij er verwacht wordt dat de ouders de kennis delen over hun kind met de leerkracht. De leerkracht zal natuurlijk ook informatie aan de ouders terugkoppelen wanneer nodig.
 

Gedurende het schooljaar zijn er drie oudergesprekken met de klassenleerkracht over het kind. Daarnaast kunnen ouders via Parro communiceren met de leerkracht of kunnen zij gedurende het begin van de dag de leerkracht even aanspreken. Eens per maand is er een koffie-uurtje met de directeur, waar er alle ouders welkom zijn om op een informele manier met de directeur en andere ouders te praten.

 

Wilt u als ouder inspraak hebben in allerlei beleidsmatige en schoolse zaken? Dan kunt u deelnemen aan de medezeggenschapsraad. De MR bestaat uit de directeur, enkele leerkrachten en ouders en komt 8x per jaar bij elkaar voor een vergadering. Zij kunnen meepraten en meebeslissen over verschillende onderwerpen die de school bezighouden. Uiteindelijk wordt er door de MR een advies gegeven aan de school. Heeft u interesse? Mail voor informatie of aanmelding naar info@deoversteek.nl

​

​

School en omgeving
 

Op De Oversteek staat samenwerking met ouders en instellingen in de omgeving centraal. Zo wordt er nauw samengewerkt met Kindcentrum Nijmegen. Samen met de kinderopvang wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar. Een gezamenlijke visie zorgt ervoor dat nieuwe ontwikkelingen steeds op elkaar worden afgestemd, waardoor een optimaal leer-, speel- en ontwikkelklimaat voor kinderen ontstaat.
 

Samen met Kindcentrum Nijmegen bieden wij de mogelijkheid, leerlingen om 7.30 uur naar de kinderopvang te brengen, waarna zij ervoor zorgen dat de leerlingen om 8.30 uur in de klas verschijnen. Na schooltijd zorgen wij als school ervoor dat de leerlingen aan de medewerkers van Kindcentrum Nijmegen worden overgedragen. Hier wordt tevens de mogelijkheid tot zwem-BSO geboden. Op maandag en dinsdag middag wordt vervoer en begeleiding naar het zwembad geregeld, tijdens de BSO-tijd.
 

 

Ook wordt er samengewerkt met sporthal De Sprong, waar de leerlingen twee keer per week gymmen. Door de rustige omgeving waarin de school zich bevindt, kunnen we hier onder begeleiding van de docent en ouders naartoe lopen.
 

 

Binnen het zorgadviesteam wordt samengewerkt met zorgverleners en de leerplichtambtenaar. De school heeft contact met de GGD en de Jeugdzorg, om het welzijn van de leerlingen te waarborgen. Ook bij het vermoeden van mishandeling of huiselijk geweld wordt hier een beroep op gedaan. De leerplicht ambtenaar wordt benaderd als de leerlingen langdurig afwezig zijn of frequent te laat komen.

Algemene zaken

Schooltijden:

08.20 Inloop

08.30 Start ochtend

10.00 Pauze + buitenspelen 12.00 Pauze + buitenspelen

14.30 Einde schooldag

 

Komende activiteiten:

 

CARNAVAL (11 februari tot en met 1 maart)

De drie weken voor de carnavalsvakantie staan in het thema van CARNAVAL! Op maandag 11 februari worden de kandidaten voor de Raad van 11 (groep 8 leerlingen) voorgesteld en kan de school stemmen op hun Prins of Prinses Carnaval! Deze weken gaan we in alle groepen de klassen versieren en bereiden we ons voor op de carnavalsviering van vrijdag 1 maart. Elk kind mag verkleed naar school komen en de Raad van 11 wordt bekend. Om 11.00 zullen we een optocht door de wijk doen, met de Raad van 11 op een carnavalswagen, en om 13.00 zijn alle ouders welkom om met de kinderen te komen dansen.

 

IPC-thema

Na de carnavalsvakantie (week 11) beginnen we met het thema Lente en Pasen. Tot de paasviering zal elke groep zich bezig houden met onderwerpen binnen het thema. Kijk op Parro of kom in de klas kijken om meer informatie over het onderwerp van uw kinds klas te krijgen!

Bijzondere data

​

 

Vrijdag 1 maart: Carnavalsviering op school. Vanaf 13:30 zijn de kinderen vrij.

 

Maandag 4 maart tot en met 8 maart: Carnavalsvakantie

​

Vrijdag 21 maart: Studiedag

​

Vrijdag 19 april: Paasviering

 

Maandag 22 april: Tweede paasdag

​

Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei: Meivakantie

​

Woensdag 29 mei: Sportdag

 

Donderdag 30 mei tot en met vrijdag 31 mei: Hemelvaartsdag

 

Maandag 10 juni: Tweede pinksterdag

 

Vrijdag 5 juli: Laatste schooldag. De kinderen zijn om 12 uur vrij.

 

Maandag 8 juli: Zomervakantie!

bottom of page